Despre Omologare RAR

Autorizatii si omologari

 

 

Foliile LLumar montate de echipa Masterfol sunt folii legaleomologate de catre Registrul Auto Roman (RAR). Atelierul nostru este, de asemenea,autorizat RAR pentru colorarea ulterioara a geamurilor de masini. Acesta este un detaliu important, de care trebuie sa tineti seama atunci cand luati decizia montarii de folii pe geamurile masinii dumneavoastra. Incepand cu anul 2009, aplicarea foliilor este permisa doar daca foliile sunt omologate RAR si prestatorul detine autorizatia RAR pentru aceasta activitate. Atelierul nostru a fost printre primele din tara care au obtinut Autorizatia Tehnica, iar, in mai 2010 (cu ocazia primei re-autorizari anuale), societatea noastra figura ca fiind singura firma din judetul Cluj autorizata de RARpentru aplicarea de folii auto.

         Vizitati pagina RAR 

 

 

 

CARE SUNT CONDIŢIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEASCA FOLIILE DE PROTECŢIE PENTRU GEAMURI?

 

În Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate condiţiile de vizibilitate pe care trebuie să le îndeplinească un autovehicul ce circula pe drumurile publice din România şi anume: [...] Articol preluat de pe site-ul RAR (www.rarom.ro)

 

 

Autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau în conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificările ulterioare, având transparenţă de min.75% pentru parbriz şi min.70% pentru luneta şi geamurile laterale; - marca de omologare conform acestor reglementări, marca care trebuie să existe pe geamuri, atestă faptul că iniţial acestea au avut transparenţă de min. 75% pentru parbriz şi min. 70% pentru luneta şi geamurile laterale. - foliile de protecţie aplicate pe geamuri trebuie să fie certificate şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai în atelierele autorizate; - geamurile laterale din spate şi luneta nu sunt esenţiale pentru vizibilitatea din interior, când autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele părţi, însă în cazul în care acestea au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare se urmăreşte că stratul aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni; - modificarea transparenţei geamurilor nu se înregistrează în cartea de identitate a autovehiculului, însă atelierele autorizate să efectueze operaţiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate şi licenţa emisă de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Român, iar la inspecţia tehnică periodică se verifică eticheta ce conţine marcă de omologare a geamului precum şi gradul de transparentă.

 

Ai in cap urmatoarele intrebari?: 
Unde pot sa-mi pun folii in cluj napoca? 
Unde sunt cele mai bune folii in cluj napoca? 
Unde se colanteaza masini in cluj napoca? 
Unde sa infoliez masina in cluj napoca? 
Cine aplica folii in cluj napoca?
 
Raspunsul este chiar aici! Esti la locul potrivit!

         Sau suna la : 0264.450.007 - 0748.144.622