» Home »
COLANTARI » Despre colantare auto

 

Iata cateva nedumeriri si intrebari la care am incercat sa raspundem cat mai in detaliu:

 

Este adevarat ca foliile aplicate pe caroseria masinii nu rezista decat 1 an sau 2 ani ?

NU este adevarat!

Foliile pe care le aplicam sunt fabricate pentru asa ceva si rezista multi ani.

Daca se aplica folii destinate imbracarii auto (folii wrapping) in mod profesional (respectand tehnologia de aplicare) foliile rezista intre 5-7 ani.

 

Am vazut masini colantate la care foliile erau crapate si dezlipite peste tot.

Adevarat! Acelea sunt folii care NU SUNT  destinate imbracarii auto

Cele mai bune exemple sunt taximetrele. Sunt colantate cu folii destinate taierii de litere cu aplicare pe suprafate drepte sau usor curbate pe termen scurt sau mediu. Aceasta descriere nici cum nu se potriveste cu imbracare auto. Sunt folii care nu rezista mult timp la soare (se contracta la UV), crapa la frig si se decoloreaza repede.  Adezivul lor nu este suficient de rezistent si se dezlipeste cand se incalzeste masina. Nu sunt folii de slaba calitate, doar inadecvate acestui scop. Se monteaza si astfel de folii inadecvate pentru ca pe langa foliile profesionale wrapping, costul este mult mai mic.


 

Se zvoneste ca vopsirea este mai rentabila decat colantarea auto…

Fals. Mai ales daca se doreste schimbare de culoare.

Datorita colantarii, ai numai de castigat pentru ca: dureaza 3-4 zile, iti protejeaza vopseaua orginiala, se poate reveni la culoarea initiala oricand, poti alege folii cu relief sau cu imitatii, ceea ce nu este realizabil prin vopsire. Pretul lucrarii este mai redusa ca si cea a revopsirii. In cazul revopsirii cu schimbare de culoare este necesar sa se demonteze toate elementele de cauciuc plastic sau crom, ceea ce rezulta un cost foarte mare de manopera si consumabile (elemente de prindere, ornamente care se inlocuiesc pentru ca se deterioreaza la demontare), etc. Chiar si parbrizul, geamurile si luneta ar trebui demontate pentru o schimbare de culoare de calitate.  


 

Daca se zgarie folia cum o sa arete? Ce ma fac?

Nici un stres!

Exact la fel ca si in cazul in care se zgarie vopseaua...se inlocuieste folia de pe elementul respectiv, doar ca operatiunea de schimbare dureaza 3 sau 4 ore (in functie de elementul zgariat) iar vopsirea 1 zi sau 2. Cat iti schimbam folia de pe bara din fata, servesti o cafea in sala de asteptare si citesti reviste auto.


 

Cum e cu politia? Este legala sa-mi schimb culoarea masinii?

Evident ca este legala.

Trebuie doar sa faci demersurile necesare. Te prezinti la RAR cu masina schimbata in noua culoare - poti sa intri oricand fara programare - RARul emite un act prin care confirma schimbarea de culoare, dupa care te duci la politie si soliciti schimbarea culorii in talon. Platesti taxa de talon la CEC (37 lei), depui actele si primesti noul talon acasa prin posta.

Atat de simplu!

 

 

Masina colantata nu poate fi spalata la spalatorie.

Fals.

Se spala la fel ca si inainte. Recomandarea noastra este sa te duci la spalatorii care folosesc spuma activa de calitate. Solutiile chimice matuiesc cromul, si elementele de plastic, dealtfel si faurile. Sa se respecte distanta optima dintre varful  lancei de spalare si suprafata infoliata si cu siguranta nu vei avea nici o problema.


 

Ce spun clientii Masterfol:

 


 

 

 

Contacteaza-ne acum!

Vezi mai multe

Paletar culori

Alege-ti culoarea preferata & let’s wrap it!

Descopera cele mai interesante culori si nuante pentru colantare auto. De la folii lucioase, mate, perlate si metalice pana la cele periate, imitatii de piele, carbon sau cameleon...intr-un cuvant:i EXCLUSIVE!


Schimbare culoare si R.A.R
Tot ce trebuie sa stii despre schimbarea culorii la autovehicule.
De ce sa alegi Masterfol?
Vrei sa ai garantia unei lucrari profesioniste incat sa te bucur de noua ta culoare?

www.folie.ro este site-ul de prezentare al companiei Salstar SRL. Adresa: Romania, Cluj-Napoca, str. Plevnei 42, | Cod fiscal RO 12716098, inregistrat la Reg. Com. J12/196/2000 | Copyright © Masterfol 2022


Folii geamuri auto

Folii geamuri auto

Colantari auto
Tot ce nu stiai despre colantare auto.