» Home »
FOLII GEAMURI AUTO » Despre Omologare RAR

Despre Omologare RAR

Autorizatii si omologari


Foliile LLumar montate de echipa Masterfol sunt folii legale, omologate de catre Registrul Auto Roman (RAR). Atelierul nostru este, de asemenea,autorizat RAR pentru colorarea ulterioara a geamurilor de masini. Acesta este un detaliu important, de care trebuie sa tineti seama atunci cand luati decizia montarii de folii pe geamurile masinii dumneavoastra. Incepand cu anul 2009, aplicarea foliilor este permisa doar daca foliile sunt omologate RAR si prestatorul detine autorizatia RAR pentru aceasta activitate. Atelierul nostru a fost printre primele din tara care au obtinut Autorizatia Tehnica, iar, in mai 2010 (cu ocazia primei re-autorizari anuale), societatea noastra figura ca fiind singura firma din judetul Cluj autorizata de RARpentru aplicarea de folii auto.
 

CARE SUNT CONDITIILE PE CARE TREBUIE SA LE ÎNDEPLINEASCA FOLIILE DE PROTECTIE PENTRU GEAMURI?

 
În Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate conditiile de vizibilitate pe care trebuie sa le îndeplineasca un autovehicul ce circula pe drumurile publice din România si anume: [...] Articol preluat de pe site-ul RAR (www.rarom.ro)
 
Autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau în conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, având transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale; - marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale. - foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai în atelierele autorizate; - geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, când autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, însa în cazul în care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni; - modificarea transparentei geamurilor nu se înregistreaza în cartea de identitate a autovehiculului, însa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Român, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta.

 
 

Ai in cap urmatoarele intrebari?:

  • Unde pot sa-mi pun folii in cluj napoca?
  • Unde sunt cele mai bune folii in cluj napoca?
  • Unde se colanteaza masini in cluj napoca?
  • Unde sa infoliez masina in cluj napoca?
  • Cine aplica folii in cluj napoca?
 
Raspunsul este chiar aici! Esti la locul potrivit!


Contacteaza-ne acum!
Copyright © Masterfol 2018. Webdesign by Softimpera  | 
Despre omologare RAR - Folie.ro
 Contact