» Home »
FOLII GEAMURI AUTO » 6+1 sfaturi despre alegerea foliilor auto

Primii 7 pasi de parcurs, inainte de a duce masina la infoliat.


Foliile auto, altfel spus, "geamurile fumurii" sunt realizate cu ajutorul foliilor transparente din poliester colorate prin diferite tehnologii (vopsire, acoperire cu particule de metal sau de ceramica).
Foarte multi adora sa-si monteze folii pe geamuri pentru a preveni caldura si pentru a da un aspect placut masinii cu diferite varietati de nuante. Dar...atentie la produsele contrafacute!
 
De ce este important sa alegem folii auto originale?
 
Iata ce se va intampla daca folosesti marci noname, ieftine si contrafacute (care nu sunt fabricate in SUA)

  • Se decoloreaza in scurt timp de la montare
  • Rata de respingere a caldurii scade cu peste 50% in 1-2 ani la foliile contrafacute
  • Apare un efect de "coaja de portocala"
  • Apar bule
  • Obstructioneaza campul vizual al soferului
  • Pana la urma aruncam banii pe fereastra, pentru ca trebuie sa montam alte folii.
 
Aceste sfaturi sunt concepute cu scopul de a nu fi "intepat" la pret, materiale folosite, etc. Dorim sa stii tot ce este nevoie pentru a fi multumit in urma infolierii masinii tale.

 
1. Verifica brandul! Un prim sfat ar fi sa te convingi ca folia (materialul folosit) prezinta incredere. In ultima vreme, au aparut, inclusiv pe piata romaneasca, folii auto de presupusa origine americana, care sunt, de fapt, de alte origini: coreene, taiwaneze, indiene, chinezesti etc. Sunt prezentate ca folii americane deoarece este recunoscut faptul ca producatorii din Statele Unite sunt lideri in industrie si ca toate foliile de calitate superioara (indiferent de marca) sunt produse in SUA. Verificarea producatorului adevarat al foliilor se poate face foarte usor, prin accesarea site-ului oficial al acestuia. Pentru foliile LLumar, va invitam sa accesati www.llumar.com.
 
2. Afla daca producatorul foliei este de incredere! Un alt indiciu referitor la increderea pe care puteti sa o acordati producatorului este statutul sau de membru al EWFA (Asociatia Europeana a Foliilor pentru Geamuri). In aceasta Asociatie de la nivel european sunt admisi doar producatorii care ofera materiale de calitate (www.ewfa.org). De retinut faptul ca Solutia Performance Films este membru fondator al acestei institutii. Orice dubii ati avea cu privire la provenienta foliilor (indiferent de marca), iti recomandam sa contactezi Asociatia si, cu siguranta, veti primi un raspuns clar.
 


3. Intreaba de garantiile oferite! Garantiile oferite de CP Films sunt garantii de producator! In termeni reali, acest lucru inseamna ca termenii si conditiile de garantie publicate de montatori sunt cele comunicate de catre producatorul foliilor. Este recunoscut faptul ca LLumar nu ia parte la „concursul de umflat termene de garantie”, declansat de importatorii de folii „no-name”. Daca un distribuitor sau o marca „inventata” poate disparea oricand de pe piata, lasand clientii fara garantie, colaborarea cu un producator de talie mondiala elimina acest risc. In Certificatele de Garantie eliberate de Masterfol sunt specificate clar termenii de garantie. Nu acceptati acte neclare sau dubioase.
 
4. Verifica experienta si profesionalizmul montatorului Un pas la fel de important il constituie alegerea cu atentie a firmei care asigura aplicarea foliilor. Alegeti un atelier care si-a dovedit seriozitatea,profesionalismul si priceperea de-a lungul timpului, cu specialisti bine pregatiti si cu experienta relevanta in domeniu. Societatea noastra activeaza in industria serviciilor auto din anul 2000, decand am reusit sa strangem peste 10 000 de clienti multumiti! Aplicatorii nostri detin Certificate de Aplicator Folii Auto si Certificate de Aplicator Folii Geamuri Plane, eliberate chiar de producatorul foliilor. Aceste atestate se reinnoiesc la fiecare doi ani, in conditiile in care societatea respecta, in mod continuu si corespunzator, cerintele impuse de LLumar.
 
 
5. Verifica marca foliilor! Vor fi situatii cand nu veti gasi site-ul oficial al producatorilor sau al marcilor, din simplul motiv ca marca respectiva de folie nu exista! De aceea, este bine sa verificati marca de folie pe care urmeaza sa o alegeti. Veti evita, astfel, situatiile neplacute in care folia (fiind un material Noname) se va exfolia, decolora sau deteriora dupa o perioada scurta de timp. Si, totodata, iata inca un motiv pentru a alege folii de marca originale, care si-au dovedit fiabilitatea si eficienta in timp. O astfel de marca este LLumar, care a devenit etalonul din industrie, in productia celui mai mare fabricant de folii la nivel mondial, Solutia Performance Films.
 
6. Verifica daca atelierul este autorizat de RAR pentru aplicare folii auto. Anul 2009 a adus o schimbare in regulamentul RAR privind aplicarea foliilor pe geamurile autovehiculelor. Daca, pana la aceasta data, era suficient ca foliile sa fie omologate de catre Registrul Auto Roman, din 2009 se cere ca si societatea care executa lucrarile de aplicare folii sa fie autorizata de RAR SPECIAL pentru aceasta activitate. Noi suntem printre primii aplicatori din tara care au obtinut autorizatia pentru atelierul nostru: Autorizatie Tehnica nr. 177/2009. Verifica daca Certificatul de Conformitate eliberat pentru folii auto contine urmatoarele date: Identificarea masinii, marca, model, serie sasiu Numarul de omologare a foliilor Numarul de Autorizatie Tehnica al atelierului Identificarea geamurilor care au fost infoliate Transparenta foliilor aplicate Stampila si semnatura firmei montatoare Pe langa asta verificati daca atelierul lipeste abtibilde cu numele lor intre folie si geam. Puteti verifica daca un atelier de folii auto este autorizat RAR printr-o metoda foarte simpla: timbrele care se aplica sub folie trebuie sa contina numarul Cert. RAR al foliei si numarul Autorizatiei Tehnice. Prezenta acestor detalii este obligatorie. De ce este important ca foliile sa fie aplicate de catre un atelier autorizat? Pentru ca doar acelea sunt acceptate de catre Politie, si la Inspectii Tehnice. Societatea nostra SC Salstar SRL are numarul de autorizatie cu Nr. 177/23.09.2009.
 

7.  Verifica cutiile din care sunt scoase foliile, cere sa ti se arate. De regula montatorii de folii profesionisti lucreaza cu o singura marca de folie. Daca in atelier in care veti gasi cutii de la mai multi producatori de folii deja da de gandit. Logo-ul marcii sa fie printat pe folie sau pe liner (folia care protejeaza adezivul, care se arunca cu ocazia aplicarii pe geam).  

Contacteaza-ne acum!
Copyright © Masterfol 2018. Webdesign by Softimpera  | 
sfaturi despre alegerea foliilor auto
 Contact